Tine Guns wins East Flanders Culture prize

Tine Guns wint Provinciale prijs voor Beeldende Kunst 2017

Woensdag 6 september 2017 — Tine Guns uit Gent wint de Provinciale Prijs Beeldende Kunst 2017. De prijs is goed voor 5 000 EUR en een tentoonstelling van het werk einde 2017.

Volgens de vakjury is laureaat Tine Guns een veelzijdige kunstenares die op een heel eigen manier een breed spectrum van de beeldende kunsten bespeelt, waarbij de culturele antropologie nooit veraf is. Ze laat het medium fotografie via vernieuwende technische facetten spreken en in haar video- en filmboodschappen zijn een milde vorm van activisme te bespeuren zonder afbreuk te doen aan het authentieke. Fotografie, film en grafiek vloeien naadloos over in elkaar en vormen één samenhangend geheel.

Lees meer

Paintbombs, 2016

Paintbombs, 2016

peter van wijnaerdenews